Suojakäsineet turvaavat kätesi työssä kuin työssä
Jussi Masalin
Suojakäsineet turvaavat kätesi työssä kuin työssä
Valikoimastamme löytyy yritysten erilaisiin tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin suunnattuja työhanskoja. Suojakäsineitä löytyy niin latex-, PU-, nitriili-, nahka- kuin myös viiltosuojattua mallia. Eri materiaaleista valmistetut työhanskat soveltuvat eri käyttötarkoituksiin.
Latex- ja nitriili suojakäsineet soveltuvat esimerkiksi parhaiten kemikaalien käsittelyyn. PU eli polyuretaanikäsineet taas eivät suojaa kosteudelta tai kemikaaleilta. Näiden lisäksi valikoimassamme löytyy myös viilloilta suojaavia sekä nahkasta valmistettuja hengittäviä työhanskoja.
Toimitamme kaikkia työhanskoja 10-12 parin pakkauksissa, 2-5 arkipäivän kuluessa. Kaikkien hanskojen hinnat ovat nähtävillä verkkokaupassamme. Työhanskoista on tilattavissa eri kokoja sekä tilaukset voi tehdä suoraan helposti verkkokaupassamme sen enempää kirjautumatta.
Ennen hanskojen tilausta kannattaa kuitenkin lukea hanskojen eri materiaaleista ja tyypeistä, jotta työhanskat palvelevat parhaiten juuri yrityksenne käyttötarkoitusta. Kun käytössä on oikeat työhanskat oikeaan käyttötarkoitukseen, suojaavat hanskat käsiä paremmin sekä hanskojen käyttöikä saadaan myös maksimoitua.
Työhanskojen eri materiaalit antavat suojaa erilaisiin töihin
Mistä eri materiaaleista työhanskoja on tehty ja miksi? Miten valitsen yrityksemme käyttöön sopivat hanskat? Ota tästä vinkit työhanskojen valintaan.
Pu eli polyuretaani
Polyuretaanista tehdyn hanskat ovat tehty täysin hengittävästä materiaalista. Polyuretaania eli PU:ta käytetään käsineissä parantamaan niiden mekaanista kestoa. PU-hanskat ovatkin hengittävät ja mukavat suojakäsineet. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kemikaalien tai kosteuden suojaa se ei juurikaan tarjoa. Tämä hanska onkin hyvä sellaiseen käyttötarkoitukseen, missä ei olla kosketuksissa kemikaalien tai kosteuden kanssa.
Valikoimastamme löytyviä PU-hanskoja: Bunting ja Stint
Latex-pinnoitetut hanskat
Latex-pinnoitetut työhanskat antavat paremmin suojaa kosteutta ja kemikaaleja vastaan kuin PU-pinnoitetut hanskat. Latex-pinnoitetut hanskat tarjoavat myös hyvän kulutuskeston ja niitä voidaan myös niin sanotusti karhentaa ja muokata paremman pidon saavuttamiseksi. Materiaalina latex on myös edullinen vaihtoehto.
Valikoimastamme löytyviä Latex-pinnoitettuja hanskoja: Palawan ja Hornbill
Nitriili-suojakäsineet
Nitriiliä käytetään, mikäli käsineeltä vaaditaan vedenpitävyyttä, kestoa ja suojaa erilaisilta kemikaaleilta. Nitriiliä ei juurikaan voi karhentaa tai kuvioida. Kertakäyttökäsineet, joita esimerkiksi terveydenhuollossa käytetään ovat usein valmistettu juuri nitriilistä. Tästä syystä koronavirustilanteen myötä nitriilin hinta on noussut rajusti! Nitriili-suojakäsineet ovat kuitenkin suhteellisen edullinen vaihtoehto suojahanskoille.
Valikoimastamme löytyviä Nitriili-suojahanskoja: Swift ja Fieldfare
Safeworker-suojakäsineet
Valikoimastamme löytyy myös Safeworker-suojakäsineitä. Kyseinen suojakäsineen pintamateriaali on nappanahkaa. Eli se on huomattavasti pehmeämpi, mukautuvampi ja ohuempi kuin haljasnahka. Käsine on erittäin miellyttävän tuntuinen sekä pehmeä kädessä ja se antaa näin ollen myös hyvän tuntuman. Nahka itse materiaalina, verrattuna esimerkiksi keinokuituun, on myös mekaanista rasitusta kestävä ja luonnostaan kosteutta hylkivä materiaali. Nahka myös kestää hyvin kosketuslämpöä sekä kipinöitä.
Puuvillainen selkämys takaa käsineen hyvän hengittävyyden ja jouston. Safeworker-suojakäsineessä on myös avoin kaulus, joka helpottaa käsineen pukemista ja pois ottamista. Tämä suojakäsine soveltuukin erinomaisesti esimerkiksi logistiikka- ja rengasalalle, sekä moniin korjaus ja huoltotöihin.
Valikoimastamme löytyvä suojahanska: Safeworker
Viiltosuojahanskoja säädellään standardeilla ja CE-merkinnöillä
Tiesitkö, että viiltosuojahanskat ovat standardein ja CE-merkinnöin säädeltyjä? Monet kutsuvat suojahanskoja viiltosuojatuiksi, vaikka käytännössä standardit eivät tätä sallisi. Viiltosuojattujen työhanskojen valinnassa kannattaakin olla tarkkana.
Suojakäsineitä voidaan markkinoida erityyppisillä viiltoluokituksilla, vaikka standardin mukaan suojakäsine sijoittuu kategoriaan ”X”, eli ei luokiteltu viiltosuojakäsineeksi.
Valikoimastamme löytyy esimerkiksi paksusta, erittäin kulutusta kestävästä materiaalista valmistettu Curlew-suojakäsine, jolla on viiltoja vastaan luokitus 3. Tämä ei kuitenkaan ole virallisesti standardien mukaan luokiteltu viiltosuojakäsineeksi, josta kertoo numeroiden jälkeen oleva kirjain ”X”.
Verkkokaupastamme saa myös standardien mukaisia viiltosuojakäsineitä. PU-pinnoitettu viiltosuojattu Stint-hanskamme täyttää kaikki viiltosuojauksen standardit. Tätä käsinettä, voit huoletta käyttää esimerkiksi työssä, jossa ollaan useasti tekemisissä mattopuukkojen, lasin, terävien peltien tai muiden esineiden kanssa, joista on riski saada viiltoja.
Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!